Jagode se mogu koristiti za pripremu raznih kolača i poslastica, a jedan od njih je i ukusni domaći puding od jagoda koji se brzo priprema.

Sastojci

- 500 ml mleka

- 35 grama kukuruznog skroba

- 2 velike kašike šećera

- 250 grama jagoda

Priprema:

1. Očistite, operite jagode, pa ih izmiksajte u blenderu.

2. U šoljici izmešajte kukuruzni skrob sa šećerom i dodajte malo mleka da se lakše meša. Ostatak od pola litre mleka skuvajte. Kada mleko provri, smanjite vatru na srednju jačinu, sklonite ga sa ringle i odmah u vrelo mleko dodajte umućeni škrob i dobro promešajte. Vratite ga na ringlu i kuvajte uz stalno mešanje još par minuta.

3. Dobijenu smesu sklonite s šporeta i u nju dodajte pire od jagoda,  pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Puding od jagode sipajte u posudice koje ste prethodno malo navlažili vodom i pustite da se ohladi.

Izvor: Lepa&Srećna