Jagode se mogu koristiti za pripremu raznih kolača i poslastica, a jedan od njih je i ukusni domaći puding od jagoda koji se brzo priprema.
Priprema:
1. Očistite, operite jagode, pa ih izmiksajte u blenderu.
2. U šoljici izmešajte kukuruzni skrob sa šećerom i dodajte malo mleka da se lakše meša. Ostatak od pola litre mleka skuvajte. Kada mleko provri, smanjite vatru na srednju jačinu, sklonite ga sa ringle i odmah u vrelo mleko dodajte umućeni škrob i dobro promešajte. Vratite ga na ringlu i kuvajte uz stalno mešanje još par minuta.
3. Dobijenu smesu sklonite s šporeta i u nju dodajte pire od jagoda, pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Puding od jagode sipajte u posudice koje ste prethodno malo navlažili vodom i pustite da se ohladi.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.