Kulinarski trikovi koje primenjuju najpoznatiji svetski kuvari najčešće su toliko jednostavni da nas ostave bez reči. Sitnice koje samo oni znaju i retko dele, a jedna od malih tajni velikih majstora je i za šta može da se iskoristi voda u kojoj se kuvala testenina.
Svetski kuvari savetuju da je iskoristimo za pripremu soseva. Oni tu tečnost nazivaju pravim zlatom jer je koriste za prirodno zgrušavanje soseva koje prave bez ikakvih dodataka.
Može i da se zamrzne ako vam nećete odmah da je koristite. Možete je sipati i u kalupe za led, pa kockicu iskoristite svaki put kada pravite neki sos ili krem čorbu.
Kulinarski eksperti naglašavaju i da je najčešća greška koju pravimo kada kuvamo testeninu ta što je stavimo u vodu tek nakon što ona proključa. Trik je u tome da voda i testina treba da se istovremeno zagrevaju. Najbolji način da pripremite testeninu je da je stavite u hladnu vodu, u odgovarajućoj dubljoj posudi.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka