Sastojci: 

  • 450 g zamrznutog ili svežeg graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 30 g praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1/2 korena peršuna
  • 1 kriščica celera
  • 2 kašičice šećera
  • 200 ml paradajza iz flaše
  • so
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica brašna
  • 50 ml ulja za prženje

PROČITAJTE JOŠ: IDEALAN PRILOG UZ SVAKO MESO ZA RUČAK: pikantni pire krompir sa pasiranim graškom (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Crni luk i praziluk iseći sitno i na ulju staviti da se prži. Dodati seckanu šargarepu, peršun i celer. Dodavati po malo vode da se lagano izdinsta. Nakon desetak minuta dodati grašak iz kese i paradajz iz flaše. Posoliti, dodati šećer kako bi se neutralisala kiselost paradajza, alevu papriku i naliti sa malo vode. Vreme dinstanja graška je takođe kratko, oko desetak minuta. U pola čaše vode razmutiti kašičicu brašna, pa uliti pred kraj kuvanja u grašak. Dinstati još nekoliko minuta.

PROČITAJTE JOŠ: PIKANTNA SALATA OD GRAŠKA: odlična obrok-salata sa gorgonzolom za rođendane i slavlja (RECEPT)

Recepte piše: Vesna Milojević

Izvor: Recepti