Sastojci:
- 500 g graška
- 1/2 glavice luka
- 30 ml vinskog sirćeta
- 50 ml maslinovog ulja
- kašičica seckanog peršuna
- 1/2 kašičice seckane nane
- 100 g gorgonzole
- so, beli biber
PROČITAJTE JOŠ: Jela sa piletinom: grašak sa krompirom i batacima (RECEPT)
Priprema:
Skuvajte grašak (svež kuvajte tri minuta, a smrznut i otopljen minut). Ocedite i zajedno sa cediljkom uronite u posudu s vodom i kockama leda da se ohladi. Ohlađen grašak izvadite iz ledene vode i ponovo ocedite. U posudu stavite seckan luk, kašičicu soli, 1/2 kašičice bibera, pa ulijte vinsko sirće, maslinovo ulje, i sve zajedno izmešajte žicom. Dodajte seckane peršun i nanu, kuvani grašak i sir sečen na kockice, i pažljivo izmešajte sastojke. Posudu pokrijte tanjirom ili prozirnom kuhinjskom folijom i stavite u frižider na 20 minuta da se sastojci prožmu.
PROČITAJTE JOŠ: Rolati od ćuretine sa rižotom od graška
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.