Plavi paradajz iliti patlidžan veoma je zastupljen u turskoj kuhinji i prirema se na bezbroj načina, od salata i pita do kebaba, piše Lepa&Srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Emir iz serije "Zvala se Feriha" kuva za vas: punjeni plavi patlidžan s mesom i povrćem po receptu Čagataja Ulusoja (FOTO)

Sastojci:

  • 4 krupnija patlidžana
  • 2 mesnate crvene paprike
  • 1 zelena paparičica
  • 2 paradajza
  • 1 glavica luka (može veza mladog)
  • 2 čena belog luka
  • veza peršuna
  • pola čaše maslinovog ulja, so i biber po želji
  • rendani kačkavalj (po želji)

PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)

Priprema:

Patlidžan ispeći, oljuštiti i iseckati. Posebno iseckati paradajz, papriku, beli luk i luk pa staviti u činiju. Dodati seckani patlidžan, posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Salatu posuti seckanim peršunom i po želji rendanim kačkavaljem.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna