Promenite način na koji pravite pire krompir, pomešajte ga sa graškom i renom.
PROČITAJTE JOŠ: BUKOVAČA NA VODI: posno jelo po receptu oca Gavrila od pečuraka i krompira je jednostavno i ukusno (POSNO + RECEPTI)
Sastojci:
- 500 gr krompira
- 200 gr graška
- 2 kašike rena
- 2 dl mleka
- 50 gr putera
- so
- biber
PROČITAJTE JOŠ: SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: tradicionalna pita na starinski način za bogat doručak (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Kuvajte ga zajedno sa graškom u slanoj vodi. Kada je krompir kuvan ocediti ga zajedno sa graškom, dodati puter i mleko i sve izgnječiti. Dodati narendani ren, začine, dobro promešati i servirati.
Izvor: Glamurozni život domaćice
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.