Zbog svog zdravog sastava se preporučuju i u vegetarijanskoj ishrani, piše Lepa&Srećna. Zato predlažemo jednu fantastičnu poslasticu od ovog krema uz koju ćete sigurno uživati. Posebno jer imate mogućnost da u ovaj dezert dodate džem koji volite.

PROČITAJTE JOŠ: LJUBIČASTI NAPITAK ČINI ČUDO U VAŠEM TELU: ovaj sok od 4 sastojka uništava opasne bakterije

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 1 čaša šećera
  • 4 pune kašike gustina
  • pola čaše taana
  • 6 kašika pekmeza (za serviranje)

PROČITAJTE JOŠ: NEVZINE SU STARINSKI TURSKI KOLAČ: hit slatkiš koji se dopao čak i predsedniku Amerike Baraku Obami (RECEPT + FOTO)

Priprema: 

Šećer i gustin staviti u šerpu i uz mućenje postepeno dodavati mleko pa kuvati na umerenoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad počne da se zgušnjava dodati taan, promešati i kuvati dalje na tihoj vatri dok se ne pretvori u krem.

Malo prohladiti, sipati u čaše do polovine, u svaku staviti malo pekzmeza pa je napuniti kremom. Kad se krem ohladi do sobne temperature, staviti ga u frižider i dobro rashladiti pre serviranja.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna