• Sastojci:
  • 400 g jagoda
  • 4 jaja
  • 200ml šlaga
  • učvršćivač za šlag
  • 250 g piškota
  • 30 ml ruma
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml kafe
  • kakao u prahu

Priprema: Jagode operite, očistite i nasecite na polovine. Pola mere jagoda pasirajte štapnim mikserom, a ostatak iseckajte na četvrtine. U činiji umutite mikserom 3 žumanca i jedno jaje i šećer u prahu dok smesa ne postane penasta i svetla. Smesi, uz stalno mešanje, dodajte pire od jagoda i sir maskarpone. Umutite šlag i učvršćivač za šlag i njega penasto umešajte u smesu.

Kafu i rum pomešajte, pa u njih umačite piškote i naizmenično u kalup slažite red namočenih piškota, red iseckanih jagoda, sloj krema i tako dva puta, pa ravnomerno zagladite kolač. Tiramisu s jagodama stavite u frižider preko noći i pre posluživanja pospite kakaom u prahu.

Izvor: Fini recepti