• Sastojci:
  • 1 kora za oblande
  • 250 g lešnika
  • 250 g margarina ili sojinog maslaca
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 g kristal-šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • kesica vanilin-šećera
  • kašika pekmeza od kajsija

Mleveni lešnik poparite šoljicom vode, dodajte kristal-šećer i kada se prohladi polovinu margarina.

Sve dobro izmešajte.

Drugu polovinu margarina dobro umutite, pa pomešajte sa šećerom u prahu i struganom čokoladom.

Oblandu tanko premažite pekmezom, pa odozgo stavite fil od lešnika, a preko nje fil od margarina.

Ohladite u frižideru i isecite.

Recept piše: Marija Jakob

NA SAJTU Lepa & Srećna PROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA

POSNI KOLAČI I TORTE

POSNI HLEB I PECIVA