Sastojci:
- zobene ili neke druge kore po vašem izboru (10 do 12 komada)
- 200 g nabranog maslačka bez korena (dobro ga operite)
- 3 vezice odabranog povrća
- 2 veće glavice crnog luka
- 4 kašike prosa
- malo mineralne vode
- malo ulja
Priprema:
Na ulju izdinstati sitno iseckan luk, a onda dodati oprano i iseckano povrće i maslačak. Dodati 4 kašike prosa i doliti malo vode. Dinstati 10 minuta. Koristiti soja sos umesto soli. U pleh koji je obložen papirom za pečenje slagati prvo dve kore (dole), pa nadev. Kasnije se naizmenično slažu jedna kora, pa red nadeva.
Na kraju se, takođe, stave dve kore. Celu pitu izrežemo na kocke pre pečenja. Četvrtinom šolje od 2,5 dcl zalijemo pitu uljem, a ostatak šolje napunimo mineralnom vodom. Pleh stavimo u već zagrijanu rernu na 180 stpeni i pečemo 35 minuta. Nakon toga isključimo rernu i ostavimo pitu u njoj dok se ne ohladi.
Tekst: Svetlana Negić
Izvor: Sensa klub
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka