Sastojci:
- 1,5 kg smokava
- kesica sredstva za pripremu džema
- ½ dl soka od limuna, sveže isceđenog
- 1 dl vode
- ¼ kašičica cimeta
- 700 g šećera
Priprema:
Smokve operite, očistite, ogulite i iseckajte. Stavite ih u širok lonac, pa dodajte sredstvo za pripremu džema (pomešano s onoliko šećera koliko se navodi), limunov sok i vodu. Lonac stavite na vatru i pustite da provri. Zatim dodajte preostali šećer, pa ponovno pustite da zakipi, a potom kuvajte još minut. Ako se na površini pojavi pena, skinite je. Vrućim džemom napunite sterilisane tople tegle. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.
PROČITAJTE JOŠ: Zdravi recepti s voćem: galeta sa svežim smokvama
PROČITAJTE JOŠ: Posne bombone od smokvi i badema
PROČITAJTE JOŠ: Domaće štrudlice sa smokvama
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.