Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama)
  • 1 manji crveni luk
  • 100 grama pečenih badema
  • 2 tvrdo kuvana žumanca
  • 4 kisela krastavca
  • 1 kašičica Worcester sosa
  • kap-dve Tabasco sosa
  • 75 ml majoneza
  • sol i biber

Primprema:

Blenderom sameljite pečene bademe, a tunjevinu dobro ocedite od salamure ili ulja iz konzerve.Od luka nasckanog na komade i kiselih krastavaca napravite pastu, pa dodajte ocđenoj tunjevini, kuvanim žumancima i bademima. U smesu dodajte majonez i lagano dodajte Worcester i Tabasco sos. Posolite i pobiberite po želji. Isprobavajte paštetu nakon dodavanja svake namirnice i prilagodite ukuse svojim individualnim željama. Za bolji ukus, ohladite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Izvor: Pun kufer