Musaka je zahvalno jelo jer može da se prirema s raznovrsnim sastojcima. Osim na tradicionalan način s mlevenim mesom, možete je praviti i samo sa povrćem. Varijanta sa spanaćem i sirom je zdrava, brzo se priprema i nije skupa. 

Sastojci

400 grama spanaća

800 grama krompira

malo sira

Bešamel

500 ml mleka
50 grama maslaca
50 g brašna
so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte spanać. Krompire narežite na tanke parčiće i do pola skuvajte u slanoj vodi. Kad je spanać kuvan, dobro ga ocedite.

Zatim u vatrostalnu posudu stavite ulje,  poslažite krompir i po njemu rasporedite spanać. Preko svega prelijte bešamel i pospite narendanim sirom.

Stavite u prethodno dobro zagrijanu rernu i pecite oko pola sata.

Priprema bešamela: Maslac istopite na tihoj vatri i dodajte malo ulja. Potom dodajte brašno i mešajte Polako dodajte vrelo mleko, začinite po želji i kuvajte dok se sos ne zgusne.

  Izvor: Lepa&Srećna