Sremuš, biljka u narodu poznata i kao divlji beli luk, blagotvorna je za zdravlje a sastojak je i mnogih lepih, domaćih jela.
Kao i druge aromatične zelene biljke, sremuš je pogodan i za domaći pesto sos, ali ga možete napraviti i u ovoj ukusnoj verziji.
Ako želite da pripremite ovaj recept, potrebni su vam:
400 grama suve testenine
3 veze sremuša
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika senfa
Maslinovo ulje
So, biber
Parmezan
Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja, a na ulju izdinstajte crni i beli luk. Začinite senfom, pa dodajte seckani sremuš. Nalijte s malo vode i pustite da krčka. Sos po želji možete usitniti u blenderu da bude kao pesto, ili možete povrće ostaviti u komadićima zbog teksture. Začinite solju i biberom, pospite parmezanom i poslužite toplo.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka