Sremuš, biljka u narodu poznata i kao divlji beli luk, blagotvorna je za zdravlje a sastojak je i mnogih lepih, domaćih jela.

Kao i druge aromatične zelene biljke, sremuš je pogodan i za domaći pesto sos, ali ga možete napraviti i u ovoj ukusnoj verziji.

Ako želite da pripremite ovaj recept, potrebni su vam:

400 grama suve testenine
3 veze sremuša
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika senfa
Maslinovo ulje
So, biber
Parmezan

Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja, a na ulju izdinstajte crni i beli luk. Začinite senfom, pa dodajte seckani sremuš. Nalijte s malo vode i pustite da krčka. Sos po želji možete usitniti u blenderu da bude kao pesto, ili možete povrće ostaviti u komadićima zbog teksture. Začinite solju i biberom, pospite parmezanom i poslužite toplo.

Izvor: Lepa&Srećna