U vreme posta najukusniji obrok je pasulj prebranac. Iskusne domaćice nemaju dilemu kako se priprema ovaj slasni specijalitet, ali one koje baš nisu vične u kuhinji strahuju da li će jelo biti dovoljno ukusno. Mi vam donosimo recept, korak po korak, i otkrivamo da je tajna u začinima, ali i u malim trikovima.
Priprema:
- Pasulj koji ste prethodno dobro oprali preliti vodom da ogrezne i kuvati najviše 4 minute. Prospite vodu i nalite novu.
- Posolite.
- Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera i lovorov list.
- Kuvati ga sat i po vremena, ali bez mešanja. To je važno kako bi zrna pasulja ostala cela.
- Sitno naseckati crni luk i prziti ga na dosta ulja, kad postane staklast skloniti ga sa vatre i dodati alevu papriku i promesati.
- Pasulj koji je skuvan procediti, dodati mu zapršku, pobiberiti i dobro promešati.
- U vatrostalnu ili keramičku posudu predhodno podmazanu uljem staviti pasulj, i peći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka