U činiji izmešajte jagode, šećer, med i sok od limuna i ostavite da stoji petnaestak minuta. Jagode će omekšati i pustiti dovoljno soka da možete da sve usitnite viljuškom. Tako će sladoled biti ukusniji ako ostanu komadići voća, nego da sve izmiksate u blenderu.
U činiji izmešajte jagode, šećer, med i sok od limuna i ostavite da stoji petnaestak minuta. Jagode će omekšati i pustiti dovoljno soka da možete da sve usitnite viljuškom. Tako će sladoled biti ukusniji ako ostanu komadići voća, nego da sve izmiksate u blenderu.
Umutite šlag sa malo prah šećera i vanilin šećerom, pa dodajte usitnjenim jagodama i dobro izmešajte. Stavite u zamrzivač i mutite mikserom na dvadesetak minuta sve dok se sladoled ne zgusne. Ukupno će biti potrebno oko četiri sata da se zamrzne, a pre služenja ga izvadite na petnaestak minuta da možete da ga lepo servirate kašikom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka