Sastojci

200 g sirovih leblebija

1 srednji crni luk

1 šargarepa

malo korena đumbira

pola kašičice karija

pola kašičice kurkume

2 kašike brašna

so, biber

Mahunarke jedinstvenog ukusa imaju povoljno dejstvo na zdravlje: dobar su izvor proteina, smanjuju holesterol, stabilizuju nivo šećera u krvi i zbog dugog osećaja sitosti koji proizvode pomažu u mršavljenju. Zbog svih pozitivnih efekata mi vam preporučujemo da gulaš umesto s mesom pripremite upravo sa leblebijama. 

Priprema:

Sirove leblebije tokom noći ostavite u šerpi sa hladnom vodom. Isecite na kockice crni luk i šargarepu, pa ih dinstajte oko 5 minuta u malo maslinovog ulja i vode. U to dodajte litar i po vode i oceđene leblebije. Dodajte si i biber pa ostavite na srednjoj vatri da se krčka oko pola sata. Nakon 30 minuta  narendajte đumbir, dodajte kari i kurkumu. Brašno sipajte u činijicu, dodajte hladne vode i dobro promešajte. Sipajte u šerpu i ostavite da proključa. 

 Izvor: Lepa&Srećna