Samonikla, divlja biljka sremuš po lekovitosti se upoređuje sa belim lukom, s kojim deli sličan intenzivni miris i ukus. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, kostoboljom. Sveža se može dodati u salate, variva, a evo kako od nje možemo pripremiti pesto za četiri osobe.
- Sastojci:
- 2 svežnja divljeg belog luka (sremuša)
- 100 ml maslinovog ulja
- kašika pinjola
- sveže mleveni biber
- 50 do 75 g narendanog parmezana
- so
Priprema: Operite i naseckajte sremuš. U tiganju bez masnoće popržite pinjole. Luk, ulje, parmezan i pinjole usitnite štapnim mikserom pa popaprite i posolite. Pesto poslužite uz testeninu ili krompir.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Lovesensa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.