Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.

Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.

Sastojci:

Sastojci:

100 sirove leblebije

1 kašika tahini paste

sok 1/2 limuna

so i biber

po ukusu dodaci

1/2 kašičice sode bikarbone

 Priprema:

Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.

Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.

Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.

Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok. 

Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz. 

Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna