Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.
Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.
Sastojci:
Priprema:
Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.
Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.
Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.
Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok.
Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz.
Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka