Tajni sastojak brojnih jela koji im daje posebnu aromu jeste limunova kora. Osim što ima blagotvorno dejstvo na zdravlje, koristi se u pripremi slatkih kiflica, hrskavih keksića, svežih salata, a često i u marinadi za meso. Najčešće se renda na sitno, kako bi se što više osetila njegova osvežavajuća aroma, a izbeglo da se pod zubima oseti čvrsta struktura same kore.
Ako često koristite limunovu koru kao dodatak jelu, sigurno vam se dogodilo da gorči. I verovatno za ovu pojavu "okrivite" sam limun. Međutim, reč je o nečemu sasvim drugom. Tajna je u tome "koliko" rendate koru, a kako se to pravilno radi, otkrio je šef i predavač na kulinarskom institutu "Chefshows by Novikov", Jan Peršin.
"Budite pažljivi kada rendate koru limuna", kaže Jan. "Jedini deo koji se koristi je žuti sloj, vodite računa da ne zahvatite beli. Zbog njega je kora gorkog ukusa."
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka