Tajni sastojak brojnih jela koji im daje posebnu aromu jeste limunova kora. Osim što ima blagotvorno dejstvo na zdravlje, koristi se u pripremi slatkih kiflica, hrskavih keksića, svežih salata, a često i u marinadi za meso. Najčešće se renda na sitno, kako bi se što više osetila njegova osvežavajuća aroma, a izbeglo da se pod zubima oseti čvrsta struktura same kore. 

 Ako često koristite limunovu koru kao dodatak jelu, sigurno vam se dogodilo da gorči. I verovatno za ovu pojavu "okrivite" sam limun. Međutim, reč je o nečemu sasvim drugom. Tajna je u tome "koliko" rendate koru, a kako se to pravilno radi, otkrio je šef i predavač na kulinarskom institutu "Chefshows by Novikov", Jan Peršin.

"Budite pažljivi kada rendate koru limuna", kaže Jan. "Jedini deo koji se koristi je žuti sloj, vodite računa da ne zahvatite beli. Zbog njega je kora gorkog ukusa."

 Izvor: Lepa&Srećna