Sastojci:

500 gr kora

200 ml vode

5 kašičica ulja

1 kašika masti ili putera

400 gr kravljeg sira

3 jaja

3 kašike kisele pavlake 2 kašičice soli

Priprema:

Za preliv i namakanje kora, vodu, ulje i mast prokuvati sa kašičicom soli i ohladiti.

Umutiti sir sa jajima, posoliti i dodati pavlaku.

U tepsiju postaviti pek-papir namazan puterom ili mašću.

Staviti prvu koru, ostaviti da viri sa strane, poprskati prelivom pa postaviti i drugu na isti način.

Pet kora - jednu po jednu - zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju (koristite dve viljuške ili hvataljku).

Preliti polovinom fila, raspoređujuću ga ravnomerno.

Sada dve kore iskidati na parčiće i prekriti fil.

Ponoviti proceduru - sledećih pet kora zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju pa preliti filom.

Preklopiti dve kore koje vire sa dna tepsije, pa prekriti dvema korama odozgo.

Preliti ostatkom preliva i ostaviti dok se rerna ne zagreje (bar petnaestak minuta a može i duže).

Peći oko pola sata na temperaturi od 180C stepeni.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

 NAJBOLJI RECEPTI - HLEB, PITE, PECIVA