Priprema:
Za preliv i namakanje kora, vodu, ulje i mast prokuvati sa kašičicom soli i ohladiti.
Umutiti sir sa jajima, posoliti i dodati pavlaku.
U tepsiju postaviti pek-papir namazan puterom ili mašću.
Staviti prvu koru, ostaviti da viri sa strane, poprskati prelivom pa postaviti i drugu na isti način.
Pet kora - jednu po jednu - zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju (koristite dve viljuške ili hvataljku).
Preliti polovinom fila, raspoređujuću ga ravnomerno.
Sada dve kore iskidati na parčiće i prekriti fil.
Ponoviti proceduru - sledećih pet kora zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju pa preliti filom.
Preklopiti dve kore koje vire sa dna tepsije, pa prekriti dvema korama odozgo.
Preliti ostatkom preliva i ostaviti dok se rerna ne zagreje (bar petnaestak minuta a može i duže).
Peći oko pola sata na temperaturi od 180C stepeni.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka