- Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 1,5 krompira
- 2 glavice luka
- ulje, so i biber
Priprema:
U tepsiji ugrejemo kašičicu ulja, dodamo seckani luk, malo ga posolimo, pa na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
Zatim u posudu dodamo oljušteni i naseckani krompir, začinimo solju i biberom, te uz stalno mešanje dinstamo desetak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.
Na radnu površinu stavimo dve kore jednu preko druge. U posudu sipamo oko 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobijenom mešavinom premažemo gornju koru.
Navlaženu koru do polovine pospemo pripremljenim krompirom, pa onda obe kore zajedno savijemo u savijaču.
Dobijene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u rernu zagrejanu na 180°C, oko dvadesetak minuta.
Izvor: Fini recepti by CroChef
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka