Sastojci:

Za burgere:

600 gr mlevene junetine

so i biber

1/2 kašičice belog luka u prahu

2 kašike gustina

suvi origano i bosiljak

ulje za prženje

Za preliv:

400 ml soka od paradajza

1 kašika paradajz pirea

1 čen belog luka

so i biber

origano i bosiljak

Za prilog:

crvena paprika masline svež bosiljak maslinovo ulje

kačkavalj po ukusu

 Priprema:

Za sos, ugrejte ulje, dodajte oljušten i iseckan beli luk.

Kad se sve zagreje, dodajte paradajz pire, začine, mešajte minut-dva pa nalijte sokom od paradajza i posolite.

Kd provri, smanjite temperaturu i neka polako vri.

U plićoj posudi, viljuškom dobro izmešajte mleveno meso sa ostalim dodacima za burgere.

Formirajte tanje burgere i pržite ih na malo ulja, na srednjoj temperaturi, 3-4 minuta sa svake strane.

Za prilog, iseckajte papriku, kratko je propržite na malo ulja, pa dodajte seckane masline.

Pre služenja, sipajte preliv preko burger i pospite prilogom. 

Narendajte kačkavalj.

Napomena: Možete dodati i ostale priloge po ukusu - seckani crni luk, zelenu salatu i slično.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI ZA BRZA JELA

RECEPTI ZA JELA SA MLEVENIM MESOM