Mekana i vazdušasta pita zaslužuje mesto na vašem stolu.

Potrebno je:

  • 300 g spanaća
  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 200 g sira
  • 5 kašika kukuruznog brašna
  • 100 ml mleka
  • 250 g mlevenog mesa
  • so, biber
  • 100 ml ulja
  • aleva paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 prašak za pecivo

PROČITAJTE JOŠ: PITA GUŽVARA SA PILETINOM: omiljeni specijalitet za slave, rođendane i svečanosti (RECEPT)

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu crnog luka, pa dodati mleveno meso, i njega propržiti. Dodati biber, so, malo aleve paprike.

Spanać oprati i očistiti, pa popariti sa vreleom vodom i procediti. Jaja umutiti pa dodati, brašno, griz i projno brašno sa praškom za pecivo i soli.

PROČITAJTE JOŠ: Slatka švedska pita sa jabukama: recept za zapečenim šamom od belanaca (RECEPT)

Izmešati, pa dodati spanać mleko, ulje i izdrobljen sir i mleveno meso.

Sve izmešati sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 45-50 min da lepo porumeni.

Prelepa pita.

Izvor: Bakinakuhinja