Ovako pripremljena pita može da stoji i do četiri sata u frižideru do pečenja. Samo je važno da pleh dobro pokrijete providnom folijom, piše Lepa&Srećna.
Priprema:
Dva jajeta tvrdo obariti.
Na malo ulja izdinstati seckan luk, papriku i paradajz (može i iz konzerve). Dodati so, biber i beli luk.
Kad se malo prohladi, dodati tunjevinu oceđenu od ulja i seckana kuvana jaja.
Postaviti peki-papir u pleh i premazati ga dodatno uljem.
Razvaljati jedan komad lisnatog testa i po njemu rasporediti listove šunke, ostavljajući po 2 cm sa strane.
Umutiti jaje, pa njime premazati slobodne ivice testa.
Sipati fil sa tunjevinom i jednako ga rsporediti.
Razvaljati oklagijom drugi komad lisnatog testa.
Poklopiti njime fil, pritisnuti ivice da se zalepe. Možete i zavrnuti rub da deluje dekorativnije ili ukrasiti otiscima viljuške.
Premazati testo odozgo umućenim jajetom.
Oštrim nožem napraviti nekoliko zareza na površini testa.
Peći oko 25 minuta na temperaturi od 220C stepeni.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka