Sastojci:

  • ½ kg gotovih kora srednje debljine
  • 600 g svežeg sira
  • 150 g starog sira
  • 5 jaja
  • 50 g putera
  • 2 dl kisele pavlake ili jogurta
  • 2 dl mleka
  • so
  • 1 dl ulja

Priprema: Podmažite dobro tepsiju. Puter penasto umutite, dodajte propasiran sveži sir, izdrobljen stari sir, jaja, pavlaku (jogurt), mleko, ostatak ulja, so po potrebi, i sve dobro izmešajte. Svaku koru lagano izgužvajte, dobro umočite u smesu od sira i poređajte ih jednu kraj druge u podmazanu tepsiju. 

Ostatak smese prelijte po površini i stavite da se peče na 200 stepeni oko sat vremena. Gibanicu odozgo možete posuti susamom.

Vreme pripreme: 80 minuta

Savet: Ako želite da gibanica bude vazdušastija, mleko zamenite kiselom vodom, a u fil dodajte malo praška za pecivo.