Sastojci:
- ½ kg gotovih kora srednje debljine
- 600 g svežeg sira
- 150 g starog sira
- 5 jaja
- 50 g putera
- 2 dl kisele pavlake ili jogurta
- 2 dl mleka
- so
- 1 dl ulja
Priprema: Podmažite dobro tepsiju. Puter penasto umutite, dodajte propasiran sveži sir, izdrobljen stari sir, jaja, pavlaku (jogurt), mleko, ostatak ulja, so po potrebi, i sve dobro izmešajte. Svaku koru lagano izgužvajte, dobro umočite u smesu od sira i poređajte ih jednu kraj druge u podmazanu tepsiju.
Ostatak smese prelijte po površini i stavite da se peče na 200 stepeni oko sat vremena. Gibanicu odozgo možete posuti susamom.
Vreme pripreme: 80 minuta
Savet: Ako želite da gibanica bude vazdušastija, mleko zamenite kiselom vodom, a u fil dodajte malo praška za pecivo.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka