Sastojci:

  • 250 g brašna 
  • 2-3 kašičice ulja
  • so 
  • 400 g dinstanog spanaća 
  • 200 g pavlake
  • 1 čen belog luka
  • 50 g putera

PROČITAJTE JOŠ: Posna jela: čorba od spanaća sa spirulinom (RECEPT, POSNO)

Priprema:

Prosejte brašno u posudu, a zatim dodajte ulje, kašičicu soli i otprilike 125 ml vode i umesite čvrsto testo. Testo premažite uljem i ostavite da odleži sat vremena u frižideru. Zagrejte spanać s pavlakom i dodajte sitno iseckani beli luk. Uključite rernu na 200 stepeni. Testo podelite na četiri dela. Svaki komad tanko razvaljajte na pobrašnjenom stolnjaku, pa ga nadlanicama razvucite u pravougaonik i premažite s malo otopljenog putera. Na donje dve trećine testa razmažite spanać, prebacite rubove prema unutra i uz pomoć stolnjaka uvijte prema unutra pitu. Tepsiju obložite papirom za pečenje i složite pite, ponovo ih premažite maslacem i stavite u rernu. Pecite 20-25 minuta, dok korica ne bude zlatna. 

PROČITAJTE JOŠ: Slano predjelo od heljdinih kora sa blitvom ili spanaćem: pita Sofije Loren (POSNO)

Izvor: Lepa&Srećna