Nikola Rokvić je na hodočašću od Beograda do Egine gde se nalazi manastir Svetog Nektarija Eginskog, a glavni cilj je humanitarne prirode.

Nikola je na putu od 22. aprila i redovno objavljuje poruke na svom Instagram profilu. Dobija mnogo poruka, ohrabrenja, čestitki i izraza zahvalnosti, ali kaže i da ga mnogi pitaju o tome šta jede dok je na putu.

Budući da na smenu hoda i trči, on troši daleko više energije nego što je uobičajeno. Obično doručkuje oko 5 i 30, a prva opcija je tortilja sa puterom ili četiri parčeta hleba, s tim što kaže da se može koristiti i kikiriki puter. Na ovakav premaz doda i puno meda.

Druga opcija su ovsene pahuljice sa čia semenkama, bademima, urmama, bananama i dosta meda, uz sojino mleko. Nikola ove dve kombinacije menja iz dana u dan i kaže da mu daju energiju za par sati hoda i trčanja.

Kad je završio post, Nikola Rokvić je jednog dana promenio doručak i ubacio treću varijantu sa jajima, ali kaže da je to bila greška. "Jedva sam izgurao dan, pošto organizmu treba mnogo energije da vari proteinsku hranu, tako da sam umalo zaspao na šestom kilometru tog dana…", kaže pevač.

U toku rute on pojede dve proteinske štanglice na bazi urmi i raznog voća ili jednu energetsku štanglicu. Poneo je gelove koje koriste trkači i biciklisti, ali ih ne koristi. Tokom rute popije dosta vode - između tri i četiri litra, ali i dosta elektrolita. Takođe, pojede dve banane, a i neku čokoladu. Ljudi mu, kako kaže, usput daju i čokolade i sladoled.

"Elektroliti su obavezni da nadomeste gubitak soli i minerala", naglašava Nikola, "a kad završim dnevno trčanje, popije proteinski šejk koji je obavezan za očuvanje mišića."

Posle toga, za ručak jede supu ili čorbu, pa proteinske namirnice - u toku posta, to su bili riba ili pečurke, grašak i pasulj, a otkako se post završio, jede meso ili jaja. Prilozi su povrće, krompir, pirinač i salata. Za večeru jede slična jela kao za ručak.

"Inače u normalnim okolnostima ne uzimam preradjene šećere, ali ovde prija i toliko se trošim", kaže Nikola koji dnevno potroši oko 6.000 kalorija. Pročitajte i koji se su namirnice izvor skrivenih kalorija.

BONUS VIDEO:

Nikola Rokvić po kiši na putu do Grčke Instagram/nikolarokvic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.