Briga zbog vršnjačkog nasilja među decom povod je da se mnogi zapitaju kakve pesme se puštaju mališanima. U tekstovima se često spominju narkotici, oružje, a preljube, prevare, zgrtanje novca i opsesija luksuzom su postali kao "dobar dan".

O tome je progovorio i Nikola Rokvić na svom Instagram profilu, ukazavši na to kako njegova žena Bojana Barović i on vaspitavaju svoje mališane.

"Nije svaka muzika za decu! Pogotovo nije ova današnja muzika koja je u trendu za decu… Šokiram se svaki put kada čujem decu kako pevaju pesme neprihvatljive i ljudima da ih pevaju…", napisao je Nikola.

nikola rokvic bojana barovic.jpg
Instagram / nikolarokvic 

"Prošle godine sam prisustvovao proslavi gde dete od 5 godina peva neku pesmo o koktelu ljubavi u troje, a stariji u ekstazi oduševljenja… Mrak… Nije ni moja muzika za decu!", podseća on.

Nikola često pušta deci samo jednu svoju pesmu, a to je "Zavoli". "Ostale im ne puštam… Nisu za njihov uzrast, jednostavno…", kaže Nikola. "Zna se šta su dečije pesmice, šta je ozbiljna klasična muzika…

nikola rokvic bojana barovic
Instagram / nikolarokvic 

Televiziju ne gledaju, rijaliti ne gledaju, vesti o politici, tragedijama i crnoj hronici ne spominjemo pred njima, ne palimo TV kanale bez ciljanog programa pred decom… Decu moramo da zaštitimo od takvih stvari dok su mali… Oni ne znaju da sagledaju sve iz pravog ugla i tako im stvaramo traume i strahove!!!", naglašava pevač.

"I onda nam dodju i spolja donesu neki Dubai, Miki Milane i ako je sve to strogo zabranjeno u vrtiću gde idu…", svestan je i on. "Opet je sve na nama, da im objasnimo, pričamo, pričamo, pričamo, usmerimo… i tako u nedogled… Jednostavno tako mora… Sve je do nas… ", zaključuje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna