Pevač Nikola Rokvić pre dvanaest dana krenuo je put Grčke peške, a plan mu je da pređe 1.060 km kako bi stigao do Egine, gde se nalazi čuveni manastir Svetog Nektarija Eginskog. Tokom pešačenja prikupljaće sredstva za svoju fondaciju “Porodica” kako bi pružio pomoć pedijatrijskoj onkologiji, a plan je da se skupi 200.000 evra.

Nikola je prešao dobar deo puta koji će trajati skoro mesec dana, a osim što mu je ovaj put fizički i psihički zahtevan neizmerno mu nedostaje porodica. Rastanak od supruge Bojane Barović i njihovo troje dece bio je izuzetno emotivan.

Praznici su dodatno teški svima koji su odvojeni od najbližih, zato su manekenka i pevač smislili plan kako bi bili zajedno i u ovom trenutku. Naime, Bojana je sa mališanima odlučila da se okrepi pored mora pa će u povratku da se nađu sa Nikolom u crkvi ili gde on bude bio u tom trenutku.

- Nećemo biti bez njega ni ovaj Vaskrs već ćemo se naći sa njim na putu. Mi smo opet kolima i nama je lakše, tako da ćemo biti zajedno. Doći ćemo mi do njega gde god on bude bio u tom momentu. Nekako ćemo ga ta dva dana pratiti, a u njegovim pauzama se družiti sa njim pošto on ima određenu satnicu koliko u toku dana pešači. Posle podne odmara i mi ćemo se truditi da tu provedemo dva dana radosna i praznična sa njim, kaže Bojana i otkriva:

- Trebalo bi da odemo u jednu crkvu u blizini Skoplja, ako on već po proračunima bude bio tamo. To nam je ideja i želja ali svakako ćemo biti zajedno bilo gde, ako ne bude stigao do crkve tada.

Pročitajte još i kako se Marinko Rokvić pričestio pred smrt i umro.

BONUS VIDEO

Nikola Rokvić: Moji žuljevi su ništa kakve smo mi pretke imali Instagram/nikolarokvic

Tekst: Blic / Lepa&srećna / B.S.