Sanja Doležal, nekadašnja pevačica grupe "Novi fosili" i velika zvezda hrvatske televizije, bila je jedna od omiljenih žena u svetu muzike na prostoru bivše Jugoslavije koju publika u celom regionu i danas obožava. Rođena je na 9. maja 1963. godine, a karijeru je počela davne 1981. godine, u grupi "Prva ljubav" s kojom je snimila dva albuma.

Prilikom rada na drugom albumu, upoznala je Rajka Dujmića koji ju je pozvao u "Nove fosile" da zameni pevačicu Đurđicu Barlović. Sanja se u "Fosilima" zadržala od 1983. do 1991. godine, zatim snimila tri solo albuma, a potom se na scenu vratila 2005. godine. S ovom grupom je 1987. predstavljala Jugoslaviju na Euroviziji u Briselu, pesmom "Ja sam za ples" kad je bend došao do visokog četvrtog mesta.

Vodila je više emisija na HRT, a najviše simpatija publike pobrala je emisijom "Sanja" koja se bavila svakodnevnim životom ljudi.

Poznato je da je Sanja Doležal dve decenije bila u braku s Nenadom Šarićem, bubnjarom "Novih fosila" i, nažalost, ostala udovica 2012. godine. Ono što su mnogi zaboravili jeste to da je jedna od prvih velikih ljubavi šarmantne pevačice bio čuveni košarkaš Dražen Petrović. Njihova veoma zanimljiva priča intrigirala je celu tadašnju državu.

Iako su "Novi fosili" bili veoma popularni i punili dvorane, menadžer Zoran Škugor je ispričao da je shvatio da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Zato je smislio kako dodatno skrenuti pažnju na ovu grupu, predloživši marketinški trik – obmanuti javnost da je Sanja u vezi s košarkašem Draženom Petrovićem. Na ovu ideju oboje su pristali.

Upoznao ih je u zagrebačkom Klubu Šibenčana, a s njim su na sastanak došli majka Biserka i otac Jovan.Dražen je počeo da dolazi na Sanjine koncerte, a ona je posećivala Cibonine utakmice te su se uskoro zbližili i postali prijatelji. Međutim, izrodilo se iz svega i nešto više jer su se u međuvremenu oni zaista zaljubili, a veza je trajala oko godinu dana.

"Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš", rekla je Sanja svojevremeno o ljubavi s Petrovićem.


Par se nije krio, pa su ih viđali kako šetaju držeći se za ruke, a Zagrepčani su im prilazili i izražavali svoje želje da se venčaju, dobiju decu i ostanu zajedno srećni. Međutim, imala je Sanja i probleme zbog ljubavi s najpoželjnijim muškarcem Jugoslavije, pa joj je tako jedna Draženova obožavateljka jednom prilikom probušila gume na automobilu.

Ipak, zbog razdvojenosti i Draženovih čestih putovanja zbog posla, kao i Sanjinih 200 koncerata godišnje, emocije su počele da se gase, pa je par raskinuo 1986. godine. Iako nisu umeli da se nose s teretom slave, Dražen i Sanja ostali su bliski, a košarkaš je uvek o pevačici govorio kako je velika umetnica. Viđali su se prijateljski, izlazili na ručkove i ostali u odličnim odnosima, pa je Dražen i kasnije viđan na koncertima "Novih fosila".

3811.jpg
Instagram / sanjadolezal 


"Bio je zaista poseban. Strašno sam doživela njegov odlazak. Još mi je teško da pomislim da ga više nema. Sećam se našeg poslednjeg susreta na jednom koncertu", rekla je pevačica nakon košarkaševe prerane smrti. Naime, Dražen je poginuo s 28 godina u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, 7. jula 1993. godine. Pročitajte i intervju sa Sanjom Doležal.

BONUS VIDEO: 

PRVI SNIMAK UDESA U BORČI: Otac čuvenog košarkaša uleteo kolima u kafić Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Story.hr / Lepa&Srećna / J. G.