Mnoge prijateljice Olivere Kovačević koje su stalno na nekim dijetama imaju prolazne rezultate - čim prekinu, kilogrami se vrate. Zato je jedna od najzgodnijih dama sa naše televizije odabrala ishranu koja garantuje da će biti i sita i vitka. Sa njom, nema gladovanja.

"Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju", rekla je Olja za magazin Lepota i zdravlje. Njoj se pokazalo da, kad najviše jede, i to redovno - tri obroka - mršavi, bez greške! Najvažnije je, kako ona objašnjava, kako kombinuje namirnice i koliko su joj obroci obilni.

Najvažniji joj je doručak, a tad joj je uvek na stolu hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Ako jede puter i džem, to je uvek onaj bez šećera i zaslađivača. Inače opominje da su veštački zaslađivači opasniji za organizam od običnog šećera pa ni napitke s takvim dodacima ne treba piti.

Njena satnica uključuje ručak na četiri sata posle doručka, a dva sata kasnije jede voće. Nikada ne jede voće za doručak, jer stvara kiselu sredinu u želucu. Od mesa jede piletinu ili teletinu i to samo kuvanu ili grilovanu, ne jede krompir. Ako jede testenine ili pirinač, u obroku nema mesa! Za večeru, najradije jede ribu i salatu.

Ovakva ishrana je za Oliveru bila rešenje i zdravstvenih problema, jer joj se šećer bio opasno približio gornjoj granici. "Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju", priznaje urednica Zabavnog programa RTS.

Ona upozorava i na druge zablude u vezi sa ishranom: bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer, a "fit" jogurti nemaju masti ali im zato gustinu daje skrob - dakle, ugljeni hidrati. Zato, po njenom mišljenju, ključ vitke linije nije uopšte u dijetama i "diet" hrani, već u pravilnom kombinovanju namirnica.

ATA / Antonio Ahel Uvek vitka i doterana!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna