Kada joj je u junu 2020. godine izmeren šećer u krvi 27,7, Bojana Stamenov je odlučila da hitno mora da oslabi. I do tada je pokušavala sa raznim dijetama, ali ih nije dosledno sprovodila. 

"Do tada sam bila jedna zdrava debelica", ispričala je pevačica u emisiji TV Ordinacija. "Međutim, kada sam 2007. godine odstranila žučnu kesu, skrenuli su mi pažnju da sam potencijalni dijabetičar ako ne budem vodila računa." Upravo to se i dogodilo. Bojani bi razni režimi ishrane u kratkom roku dosadili, po šest meseci bi pazila a onda u žurbi, putovanjima i poslu, vraćala se starim navikama. 

"Onda se promenilo i moje ponašanje, postala sam osiona, agresivna praskala na sve", iskrena je Bojana. "Na kraju mi se i vid pokvario, nisam dobro videla, slike su mi bile mutne. Odlučila sam se za operaciju želuca i htela da mi ugrade barijatrijski balon, ali je i za to trebalo da skinem bar deset odsto težine." Utom se razbuktala i epidemija korona virusa, a Bojana je - pripremajući se za operaciju - počela novi režim ishrane i treninga

"Malo pomalo, počeli su da se vide rezultati", opisala je pevačica. "Razlika od prethodnih je bila ta što sam svakog dana morala da podnosim izveštaj o tome šta sam jela, ali je i jelovnik bio mnogo bolji. Za doručak sam mogla da pojedem tri pržena jaja, salatu od paradajza i krastavca, kao i jednu  voćku.

Za ručak, 250 gr pilećeg mesa pečenog ili prženog, opet sa salatom i na kraju voće a za večeru ovsene pahuljice sa kiselim mlekom. Jednom rečju, stalno sam sita", kaže Bojana koja je za godinu dana uspela da oslabi 70 kilograma. Početak je bio zaista težak - čak i posle mršavljenja u sklopu priprema za operaciju, imala je 185 kilograma. 

ATA / Antonio Ahel Pevačica smršala 70 kilograma!

Izvor: Lepa&Srećna