Mršavljenje treba uvek sprovoditi tako da očuvate zdravlje i snagu organizma. Svaka žena na dijeti zna da će joj se obline smanjiti i da se gubitak centimetara obično prvo primeti na obimu grudi i zadnjice.

I dok će mnogima i ovakav rezultat doneti zadovoljstvo, većina žena želi da dobije figuru u obliku peščanog sata. To znači da je cilj suziti struk, ali pritom zadržati ženstvenu građu. Da bi se to postiglo, prva greška koja se mora izbeći su nagle, brze i drastične dijete. Njih ne preporučuje nijedan lekar, jer izgladnjivanje tela slabi i imunitet kao i druge elemente zdravlja.

Zatim, nije dovoljno primeniti bilo kakvu dijetu i vežbanje. Naime, za gubitak kilograma, obično se praktikuje umeren, lakši trening (takozvani low impact - na engleskom, "nisko dejstvo"), kako bi se kalorije topile. Međutim, da bi se sačuvale obline i čak poboljšao izgled grudi i zadnjice, neophodno je intenzivirati ciljane vežbe. Ideja je da se pojačaju vežbe za grudne mišiće, pre svega korišćenjem tegića, kao i za gluteus - čučanj i iskorak su vaši glavni saveznici.

Kad je reč o ishrani, najveću pažnju posvetite proteinima - namirnicama koje obiluju belančevinama zamenite masna jela. Takođe, ne savetuje se da u potpunosti izbacite ugljene hidrate, već samo da prestanete sa unosom rafinisanog šećera.

Izvor: Lepa&Srećna