Jaka volja je suština većine dijeta, a Tamara Kalinić dokazuje da je spremna da se odrekne najslađih zalogaja radi režima ishrane u koji veruje. 

Naime, modna influenserka praktikuje da od početka januara prekine unos namirnica sa dodatim šećerom, a "post" bez kolača, torti i čokolada traje sve do njenog rođendana 16. marta.  U ovoj dijeti nema brojanja kalorija, već se samo precrtaju u jelovniku namirnice sa dodatim šećerom. To ne znači da će organizam biti potpuno bez šećera - setite se da u voću i povrću ima fruktoze, a u mleku laktoze. Međutim, odavno je trend da se šećer dodaje i u najrazličitije vrste industrijski prerađene hrane, obično da bi im se poboljšao ukus i produžio vek trajanja,  a njihova preterana konzumacija može izazvati niz zdravstvenih problema.

Dijeta bez dodatog šećera se može praktikovati i na duže staze, a Tamara se pohvalila slikom primamljivog kolača i poruke - bez šećera već 43. dan!

tamara kalinic dijeta bez secera
Instagram / tamara 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna