Alesandra Ambrosio ima 40 godina i savršenu figuru! Lepa manekenka često obraduje svoje pratioce na Instagramu fotografijama koje pokazuju telo bez mane pa se žene uvek pitaju da li gladuje od jutra do mraka.

"Nisam uopšte pobornik nekih teških dijeta", tvrdi Viktorijin anđeo. "Niti volim zamarajuće kardio treninge", dovršava rečenicu. "Kod mene je ključ u umerenosti, što znači da - ako ponekad poželim crnu čokoladu ili neko piće - to sebi i priuštim."

Trudi se da redovno snabdeva organizam proteinima, tako da doručkuje jaja, dok za ručak pojede ribu ili piletinu sa obilnom salatom. Za večeru je najčešće meso na žaru - poznata Brazilka uživa, verovali vi ili ne, u roštilju. Proteini i zdrave masti su okosnica njene ishrane, pa u tašni uvek ima proteinske štanglice i orašaste plodove.

"Važno je da kod sebe imate zdrave grickalice, za slučaj da ogladnite između dva obroka", kaže Alesandra. "To ne znači da neću pojesti parče torte na rođendanu", priznaje, "ali trudim se da ono ne bude baš veliko", duhovito zaključuje.

Tokom prepodneva popije kašasti sok od zelenog povrća, a čitavog dana pijucka zeleni čaj. Ipak, uveče se počasti čašom crnog vina.

Manekenka najčešće vežba jogu, a uoči važnih revija pojača i ciljane vežbe na pojedine mišiće. S obzirom na to da su joj "trbušnjaci" kao isklesani, svi misle da na stomačnim mišićima najviše radi. Međutim, to nije slučaj. "Moja slaba tačka je zadnjica i zato njoj posvećujem najveću pažnju", otkrila je jednom prilikom.

Profimedia Dijeta lepe manekenke

Izvor: Lepa&Srećna