Česi Mej je smršala više od 100 kilograma, ali je ostala sa ogromnim viškom kože koju će morati da operiše.

Danas je vrlo aktivna na TikToku gde je prati više od 200.000 ljudi i gde se trudi da objavljuje pozitivne poruke. "Volim svoje telo, mada se ono vama možda ne sviđa", tvrdi Česi, koja se ugojila zbog mentalnih problema. "Dozvolila sam da mi duševno zdravlje izmakne kontroli pa mi je hrana bila uteha", kaže ona. Odlučila se za operaciju želuca, ugrađen joj je barijatrijski balon i zahvaljujući njemu je uspela da smrša.

Sada se suočava s problemom viška kože koji će morati da operiše i to u tri ili četiri zahvata. Prvo će se obaviti plastična operacija stomaka kako bi se uklonio višak kože i masnog tkiva ispod njega. U toku istog zahvata, koji traje oko pet časova, može se uraditi i podizanje grudi. Kasnije će Česi moći da se podvrgne i operaciji uklanjanja viška kože na rukama i nogama.

Višak kože posle mršavljenja tiktok/@mrschessiemay/

Treba znati da ovakve operacije mogu da se obave ukoliko pacijent ispunjava određene medicinske uslove. Važno je da im je telesna težina stabilna duže od šest meseci, da su nepušači i da ne pate od srčanih ili plućnih bolesti koje nisu pod potpunom medicinskom i terapijskom kontrolom.

Osobe sa velikim viškom kože od kakvog pati Česi imaju mnogo problema - javljaju se osip, pa i infekcije i čirevi u prevojima kože koji zahtevaju posebnu higijenu i zbrinjavanje.

Izvor: Lepa&Srećna