Nedeljni horoskop obeležiće pun Mesec u Raku i optimizam koji nam donosi Jupiter u Vodoliji!

PONEDELJAK 28. DECEMBAR  

Mesec koji je vladar dana tranzitira kroz Blizance praveći opoziciju sa Venerom iz Strelca i kvadrat sa Neptunom iz Riba što nam može dati zbunjenost, dezorIjentisanost i probleme u emotivnim odnosima. Sa druge strane Sunce pravi lep trigon sa Uranom pa možemo lepo da se usmerimo organizujemo da možete računati i osloniti se na prijatelje i razne kontakte u poslu i privatno.

Mnoge osobe imaju dosta druženja i kontaktiranja kako u blizini tako i na dalekim destinacijama. Mogući su iznenadni dobici i prijatne neočekivane situacije i pokloni. Lepe komunikacije i povoljne situacije da sve lepo pripremite i organizujete. U popodnevnim satima možete se osetiti nezadovoljno i pomalo dezorijentisano i konfuzno pa kako to traje kratko nema potrebe da se brinete.

Moguće je da u odnosima i sa voljenim ne budete potpuno u slaganju pa pazite da se ne posvađate već trebate imati kompromis i više razumevanja. Mesec u kvadratu sa Neptunom upozorava na opreznost kada su razni opijatI i lekovi u pitanju, više se odmarajte, budite oprezni u saobraćaju, izbegavajte razne greške.

UTORAK 29. DECEMBAR

Energije dana su pod vladavinom Marsa koji je u Ovnu i pravi sekstil sa Mesecom što je dobra energija za akciju i pokretanje, pa se više družite kako sa bliskim ljudima, porodicom tako i sa poznanicima. Mnoge stvari koje niste stigli završiti danas imate i snage i energije da uradite maksimalno pred završetak godine. Fizička aktivnost se preporučuje. Zatim Mesec ulazi u svoje sedište u Raka pa ste svoji na svome kada su emocije u pitanju.

Možete ulepšati ambijent i ukrasiti dom pred početak  nove godine ako to niste uradili. Treba i pripremiti poklončiće za svoje ukućane i drage ljude. Iskoristite ovaj dan masimalno šta treba da uradite da ne čekate poslednji momenat.

SREDA 30. DECEMBAR

Vladar dana je Merkur koji tranzitira kroz Jarca koji već pravi sekstil sa Neptunom pa možete biti sigurni u svoja osećanja i misli gde se nađete i uklopite u ambijent. U nastavku Mesec pravi sekstil sa Uranom što nam daje kontakte druženja sa prijateljima, saradnicima, poznanicima i dragim ljudima. Aktivni su kontakti i na daljinu preko interneta sa dragim i bliskim osobama. Poslovno, privodi se sve kraju godine i još ponešto možete završiti ili neke planove i ideje nove za sledeću godinu da planirate.

Zatim sledi pun Mesec u Raku pa možemo očekivati ushićenje u duši i u krugu porodice što će nam dati jednu emociju da usrećimo i emotivno zadovoljimo naše drage osobe i partnera u ljubavi. Opustite se i uživajte sa svojim dragim osobama. Zatim Venera iz Strelca pravi kvadrat sa Neptunom iz Riba pa treba biti oprezan sa novcem, sa nekim tajnama, budite iskreni. Potrebno je da obratite pažnju i ne idealizujete voljenu osobu ili neke druge stvari.

Dobro treba paziti sa ovim aspektom jer se mogu desiti negativnosti koje projektujete na druge osobe ili neke laži da isplivaju ili da i sami budete neiskreni. Zatim Mesec pravi opoziciju sa Merkurom što može dovesti do disharmonije da jedno osećate drugo mislite a treće radite i nikako da se uskladite i povežete sa sobom. I na kraju Mesec je u trigonu sa Neptunom što je odlično da se uspostavi harmonija osećanja i da intuitivno razrešite prethodne nesporazume da se opustite i odmorite.

ČETVRTAK 31. DECEMBAR

Vibracije Jupitera koji tranzitira kroz Vodoliju daje nam na kraju godine optimizam i da nam bude bolja i lepša naredna godina. Početkom dana Mesec je u opoziciji sa Plutonom što mnogim osobama može doneti nervozu napetost i promenjivo raspoloženje. Zatim Mesec u kvadratu sa Marsom što opet daje naglu impulsivnost pa čak i agresivnost pa se preporučuje da budete mirniji i oprezniji u ponašanju.

Ovaj dan je sam po sebi je pun tenzije i užurbanosti pa treba biti posebno oprezan i u saobraćaju. Zatim Mesec prelazi u Lava pa mnogi žele da sijaju i da se pokažu u novogodišnjoj noći. I na kraju Mesec pravi opoziciju sa Saturnom i Jupiterom pa možete imati neka ograničenja, zabrinutosti i da vam ne ide sve po planu. Potrebno je da u ovom danu budete dosta oprezni i da ne pokvarite odnose i zadovoljstvo zbog nemogućnosti kako ste planirali dočekati novu godinu.

PETAK 1. JANUAR  2021.

Mesec je u opoziciji sa Jupiterom pa se može nastaviti preveliki optimizam koji nije dobar za prevelik trošak. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Uranom što je dosta kritično u saobraćaju. Napetost, umor, nervoza su naglašeni pa je potrebno da budete dosta oprezni u odnosima, sa društvom i voljenom osobom.

U nastavku dana predstoji bolja energija koju nosi aspekt Merkura i Neptuna gde je ispoljena mašta, komunikacija, kreativnost pa možete lako izbeći neke situacije koje su bile napete ili negde gde ste napravili grešku sada da ispravite i raspravite nesporazum iz ranijih dana. U večernjim satima se opustite i odmorite.

SUBOTA 2. JANUAR

Ovo je dan Saturna koji tranzitira kroz Vodoliju dajući nam sigurnost i postojanost u našim vizijama i projektima. Zatim Mesec pravi trigon sa Venerom a posle i sa Marsom što je odlična energija aspekata kada je u pitanju ljubav, strast, lepi optimistični planovi, želje. Lepo raspoloženje vas pokreće i vaše voljene, prijatelje poznanike sve se harmonizuje, dogovara i lepo usklađuje. Mnogo zabave, razmena emocija i druženja može biti u ovom danu. Svakako da ovaj dan bez obzira na to što je subota dan Saturna je jedan od najlepših i najbolji dana u nedelji koji treba lepo iskoristiti.

NEDELJA 3. JANUAR

Energije dana su pod vladavinom Sunca koje tranzitira kroz Jarca dajući nam ozbiljnost i planiranje šta i kako raditi u sledećoj godini i radnoj sedmici. Mesec je prešao u Devicu i pravi trigon sa Uranom iz Bika što je lep aspekt da se odmorite, posvetite porodici i pripremite za narednu godinu sa planovima i projektima.

Posvetite se svojim ličnom stvarima, dragim osobama i svima sa kojima ste u kontaktu. Svi ovi aspekti početkom godine mogu da nagoveste bolji i lepšu iduću godinu pa nam ostaje da i mi budemo bolji nego predhodne godine jer smo dosta naučili i iskusili bez da ponavljamo iste greške iz prošlosti.

Astrolog: Željka Knežević