Nedeljni horoskop obeležiće ulazak Venere u znak Škorpije i prelazak Sunca u znak Strelca.

PONEDELJAK - 16. novembar

Ovim danom vlada Mesec koji tranzitira kroz optimističnog Strelca i pomaže nam da prebrodimo jedan teži aspekt Venere i Jupitera. Ovaj kvadrat donosi komplikacije u odnosima. Potrebno je da pazite kada su finansije u pitanju i pratite sve troškove te da nikako ne ulazite u minus. Moguće su nemoralne radnje drugima iza leđa i druga preterivanja u odnosima.

U ljubavi su moguće preljube sa ovim aspektom i druge izdaje u bliskim odnosima pa čak može doći i da razlaza ako je već neko vreme bilo prevara u vezi ili braku. U prvom delu dana Mesec će praviti lep aspekt sa Marsom što vam može dati akciju, emotivni polet dok će u drugom delu dana Mesec biti u lošem aspektu sa Neptunom pa se treba paziti jer je moguća konfuzija, dezorijentisanost, nesigurnost. Zato ne donosite bitne odluke kada su emocije u pitanju jer i ovaj aspekt može razotkriti laž i prevaru u partnerskim odnosima ili u porodici. Potrudite se da budete iskreni i ne ulazite u novčane rizike.

UTORAK - 17. novembar

Ovim danom vlada Mars pa, kako je krenuo direktno u Ovnu, on još nije ušao u svoj tempo već je nešto usporen kao da nestrpljivo čeka nešto. Zatim, Venera je u sekstilu sa Mesecom pa se javlja nov optimizam i otvaraju lepše šanse. Možete osetiti dobre odnose sa poslovnim saradnicima, kolegama, u porodici ili sa voljenom osobom. Moguće je da se neke stvari i konflikti ublaže od prethodnog dana.

Zatim ide još jedan nezgodan aspekt - Merkur u opoziciji sa Uranom - sve je neočekivano, ishitreno, ubrzano pa imajte strpljenja jer neke stvari koje želite zbrzati mogu biti dosta neuspešne. Možete neočekivano izgubiti strpljenje i pogrešiti. Sve što je vezano za dogovore, pregovore, saobraćaj i druge stvari vezane za Merkur i Uran sada bi bilo najbolje da sačekate ili odložite za par dana ili da budete dosta oprezni u komunikaciji i dogovorima.

Zatim Mesec prelazi u Jarca pa se mnoge osobe mogu zatvoriti, povući u sebe i svoju samoću. Ovaj dan je dosta napet pa treba paziti najviše u komunikaciji, brzim odlukama i saobraćaju.

SREDA - 18. novembar

Ovim danom vlada Merkur koji tranzitira kroz Škorpiona i još je u napetom aspektu sa Merkurom dok će Mesec iz Jarca praviti trigon sa Uranom i pomoći pri napetostima. Moguće je da ipak neke stvari, pokrenute ranije, danas završite. Ipak najbolje je da se bavite svakodnevnim sitnicama i ne pokrećete velike stvari. U nastavku, Mesec će biti pozitivan sa Merkurom što vam daje unutrašnju intuiciju i tačno znate šta hoćete i kako da se organizujete i postignete svoj cilj.

Usled kvadrata Mesec-Mars, mnoge osobe se mogu ponašati ishitreno, užurbano, a impulsivnost se može odraziti na voljenu osobu ili unutar porodice. Moguće su svađe i povrede od strane voljenih pa dobro pazite. Pojedine osobe u ovom danu mogu imati dosta dobar uspeh a posebno ako treba da završe ranije započete stvari.

ČETVRTAK - 19. novembar

Vladar dana je Jupiter koji pravi tranzit kroz Jarca, koji još pravi kvadrat sa Venerom i sekstil sa Suncem što pojedincima donosi dobre mogućnosti, ali većina može imati problema u komunikaciji, sa finansijama i na poslovnom planu. Zatim jedan odličan aspekt - Mesec u sekstilu sa Neptunom, te možete računati na svoju intuiciju i kako da se postavite u pojedinim situacijama. Kreativnost je naglašena, a želje kod pojedinaca se mogu i ostvariti. 

U nastavku Sunce je u sekstilu sa Saturnom, što je vrlo moćanaspekt  te je vreme da preduzmete odgovornost i neke velike stvari na sebe kako biste se istakli. Moguć je neki novi viši položaj i uopšte moć na nekoj poziciji. Zatim Mesec pravi konjukciju sa Plutonom i Jupiterom što je dobro za finansije, investicije, prilagođavanje raznim situacijama i okolnostima. U nastavku Venera je u kvadratu sa Saturnom što je dosta težak aspekt jer stvara udaljavanje od voljene osobe. Takođe ne pokrećite nove poslove, niti ulazite u emotivnu vezu sa ovim aspektom. Dosta komplikovan dan kada su emocije u pitanju pa ne forsirajte ništa na tom polju.

PETAK - 20. novembar

Ovim danom vlada Venera na poslednjem stepenu Vage i polako se priprema za ulazak u strastvenog Škorpiona. Mesec je u Vodoliji i pravi kvadrat sa jedne strane sa Uranom iz Bika i Merkurom iz Škorpiona, pa će biti dosta napetosti, brzopletosti, ishitrenosti. Neslaganja u odnosima sada se mogu razrešiti, ali i to teško ide jer nije prihvatljivo sa druge strane.

Vrlo nezgodan je dan da se usaglasite sami sa sobom, a onda i sa drugima jer se jedno misli,  drugo oseća, a treće radi. Ne započinjite ništa što je veliko i važno. Strogo pazite kada je komunikacija u pitanju. Takođe budite oprezni i u saobraćaju.

SUBOTA - 21. novembar

Ovim danom vlada Saturn koji je još uvek u svom sedištu, odakle prati naše radnje, učenja i odgovornosti kako bi potvrdio naše kvalitete. Mesec iz Vodolije pravi sekstil sa Marsom pa možemo biti aktivniji, živahniji i strastveniji što je dobro iskoristiti za neke akcije koje ranije niste stizali da uradite ili ste odlagali. Ne prepručuje se ništa novo da započinjete danas.

Danas Venera ulazi u Škorpiona pa možemo očekivati strasti, ljubomoru, zavist, pakost i svođenje računa o tome ko je kome šta uradio, pa na tom polju treba biti oprezan. Zatim Sunce prelazi u Strelca, te kreće vladavina ovog optimističnog znaka. Mnoge osobe maštaju o putovanjima, dok pojedini kontaktiraju sa inostranstvom i osobama koje tamo žive.

NEDELJA - 22. novembar

Ovim danom vlada Sunce pa kako je ono ušlo u Strelca mnogo lakši dan je pred nama sa više vedrine i optimizma. Mesec će ući u Ribe što vam daje dobru intuiciju i osećaj šta i kako da preduzmete u odnosu sa drugima, kao i sa emotivnim partnerom. U nastavku Mesec će praviti kvadrat sa Suncem što neće biti mnogo izraženo, dok će Mesec u trigonu sa Venerom biti odličan, pa zahladneliodnosi i neslaganja sada mogu da postignu harmoniju i bliskost.

Mnoge osobe sa ovim aspektom mogu ući u vezu ili se zaljubiti. Divno što je i neradni dan pa možete odvojiti vreme da vaše odnose i u porodici učinite boljim i toplijim. Zatim Mesec pravi sekstil sa Uranom što može da vam da iznenadne vizije i ideje za nove postavke u životu i šta treba da ispravite da bi vam bilo dobro u porodici, sa partnerom, u radnom okruženju i timskom radu. Potrudite se da danas ispravite greške.

Astrolog: Željka Knežević