Sastojci:

Za kore:

  • 6 jaja 
  • 175 g šećera 
  • 75 g maslaca 
  • 150 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • 25 g kakaa 
  • malo rendane kore pomorandze 

Za fil:

  • 3 jajeta 
  • 100 g šećera 
  • 150 g neslanog švapskog sira 
  • 1/2 l umućene slatke pavlake 
  • rendana kora jedne pomorandže 
  • 6 kašika likera od pomorandže (ili 3 kašike konjaka i sok od pomorandže) 

Za ukrašavanje:

  • 400 g umućenog šlaga 
  • kesica vanilin šećera 
  • 2 manje pomorandže 
  • 20-30 g rendane čokolade 

Priprema: 

Mikserom dobro umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte jedan po jedan predviđene sastojke za koru, sve vreme muteći. Masu brzo preručite u kalup obima 26 cm i pecite na 220 stepeni. Pečenu koru ostavite da se ohladi. Hladnu koru isecite na tri jednaka dela. 

VIŠE: Torta iz Zemlje čokolade: čoko oranž

Za fil dobro umutite jaja i šećer i kuvajte ovaj krem na pari dok ne počne da se zgušnjava. Tad ga skinite s vatre i prohladite. Prespite u posudu za mešanje i dodajte ostale sastojke predviđene za krem. Dobro mutite dok ne dobijete jednoličnu, glatku masu. Nafilujte tortu. Umutite slatku pavlaku ili šlag sa vanil šećerom.

Prekrijte tortu sa svih strana i istim šlagom ukrasite tortu špricem. Dodajte kao dekoraciju i kriške pomorandže kojima ste skinuli kožicu i krupno rendanu čokoladu. 

Izvor: Lisa