• Sastojci:
  • 10 jaja
  • 14 kašika šećera
  • malo soli
  • 5 kašika kakao praha
  • 10 kašika brašna
  • kesica praška za pecivo
  • Fil: 
  • 7 dl mleka
  • 7 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g iseckanih žele bombona
  • Glazura:
  • 250 g čokolade
  • 2,5 dl slatke pavlake 

Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, žumanca, so i kakao. U ovu penastu masu dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. U velim plehu (koji se dobija uz šporet) pecite ovu masu na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Povremeno čačkalicom proverite da li je testo pečeno - kad se ne lepi za čačkalicu, odnosno kad ostane suva, kora je gotova. Ostavite da se kora ohladi i hladnu presecite da dobijete dve. 

Sad pripremite fil tako što ćete staviti mleko da se kuva. Odvojte i jednu šolju mleka, u nju stavite brašno, izmešajte da bude jednolično i dodajte mleku koje se kuva. Pažljivo mešajte da se ne bi stvorile grudvice. U već gustu masu dodajte i šećer, i kad se sve dobro skuva, ostavite da se ohladi fil. 

Sjedinite umućen maslac sa šećerom u prahu, pa i to dodajte u hladan fil i sve dobro sjedinite. U fil na kraju stavite i žele bombone i promešajte. Filujte tortu, a na poslednju koru, pored fila, stavite i glazuru od topljene čokolade i slatke pavlake. Glazura slobodno može malo da kaplje i sa strane. Ukrasite tortu i karamel lešnicima ili orasima, po želji.

Izvor: Lisa