Sezona jagoda je idealna za pripremu voćnih poslastica. Broj jedan u svakoj kući je, sigurno, sladoled sa jagodama, ali ovo mirisno voće treba koristiti i za torte i rolate.

Ako nemate vremena da pečete koru, slobodno se poslužite piškotama, a krem napravite kao za čizkejk.

Sastojci:

  • 300 gr jagoda
  • 200 gr piškota
  • 250 gr krem sira
  • 70 gr kisele pavlake
  • 50 gr prah šećera

Priprema:

Očistite jagode i isecite ih na kolutove. Poređajte ih na peki-papir. Piškote umočite u mleko i složite preko jagoda. Umutite krem sir sa pavlakom i prah-šećerom pa premažite piškote. Uvijte rolat služeći se papirom i ostavite ga da se dobro rashladi. Pročitajte i kako da jagode ostanu dugo sveže.

ROLAT OD PIŠKOTA S JAGODAMA Instagram/foodblog_ghome

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.