Tanja Hiberd (50) iz Sautemptona u Engleskoj tvrdi da joj je, svojom "neuobičajenom nežnošću" njena keruša spasla život. Sve je počelo kad se vratila s godišnjeg odmora na Kipru, gde je provela s mužem dve nedelje, 2018. godine. Njihov haski, inače vrlo nezavisan, počeo je da se ponaša neuobičajeno.

Keruša inače voli samoću, ali je sada bila stalno uz Tanju. Prvo joj je naslanjala glavu na grudi, što je prvobitno pripisano dvonedeljnoj razdvojenosti. To je trajalo pune četiri nedelje i, na kraju, Safir joj je čak dodirnula  jednu tačku na dojci. Tanja, koja inače redovno obavlja samopregled i prethodnog meseca nije našla ništa, sad je opet prepipala dojku i otkrila kvržicu veličine čak tri centimetra, piše Dejli Mejl. Otišla je na pregled, gde joj je otkriven trostruko negativan karcinom.

Karcinom  ove vrste je najređi, a najbrže raste. Do trenutka kad je počela njena terapija, narastao je na čak pet centimetara. Podvrgnuta je hemoterapiji, zatim operisana a onda zračena 20 puta. Izlečena je, ali odlazi na redovne kontrole. Safir se sada ponaša veoma zaštitnički prema njoj, kad god idu u šetnje, ne dozvoljava nikome da se približi Tanji.

"Mislim da je nanjušila moj karcinom i da mi je spasla život", priča Tanja. "Mada se redovno pregledam, karcinom bi toliko porastao da ga Safir nije otkrila, da ne bi mogli da me izleče."

Izvor: Lepa&Srećna