Brzina kojom je Anabeli Atijas zakazana operacija dojke, kao i komentar lekara posle intervencije, njoj su glavni pokazatelji da je ipak imala mnogo sreće mada se suočila sa teškom dijagnozom - rakom dojke. Imala je samo 20 godina, a kvržicu na dojci je napipala sama, prilikom tuširanja. Čim je otišla na pregled, urađena joj je biopsija a operisana je samo tri dana kasnije.

Pevačica je tada živela u Švedskoj i kaže da joj je brza intervencija zaista spasla život. Nije dobila nikakve hemoterapije, već samo hormonsku terapiju a kontrolisana je punih pet godina. Anabela objašnjava da ni danas ne propušta ni samokontrolu, kao ni redovne ginekološke preglede. 

"Uvek odreagujem kada nešto primetim, sada poznajem svoje telo više nego ranije. Znam kako otprilike izgledaju te opasne kvržice, znam da ne bole i da su veoma tvrde, i da se po tome razlikuju od ostalih", ispričala je Anabela za Pink. "Ne treba doživeti stres na svaku kvržicu u našem telu, ali treba biti obazriv, a ja sam postala mnogo obazrivija. Igrom slučaja mi je u malom mozgu ostalo to masiranje dojki pri tuširanju", kaže Anabela kojoj to nije bio jedini put da prolazi kroz pakao. 

Na jednom ginekološkom pregledu, rezultati "papa" testa nisu bili dobri, ali je - kako kaže - doktorka brzo odreagovala te su lekovima izlečili virus može da izazove opaku bolest.  "Ako jedna osoba posle ovog mog intervjua ode i prekontroliše sebe, ja ću biti srećna, to je moj i vaš uspeh", rekla je Anabela.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna