Ivana Žigon je preživela više od 25 godina patnji, uspona i padova, bolesti i ozdravljenja, a najteže je počelo 1997. godine kada joj je otkriven karcinom dojke. Nakon uklanjanja dojke, počele su jake terapije, a majka Jelena, takođe glumica, bila joj je uvek oslonac.

Jelena je brinula i o mužu Stevi Žigonu, legendarnom glumcu s kojim je, pored Ivane, rodila i sina Nikolu. Stevo je umro 2005. godine, a deci je, uz brojne talente, ostavio u amanet i životnu filozofiju da se nikada ne predaju.

"Dvanaesti dan posle operacije igrala sam Nastasju Filipovnu u "Idiotu", na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život", rekla je Ivana za Alo! svojevremeno. "Tome me je tata naučio. On je preživeo logor Dahau i sa četrnaest godina shvatio koliko vrede zdravlje i sloboda. Nije priznavao bolest, niti je to meni dozvolio."

Verna očevim savetima, Ivana je uspela i da ostvari svoj veliki cilj - uprkos sumnjama lekara, zatrudnela je u 38. godini i na svet donela zdravo dete. Dečak kojeg su proglasili za medicinsko čudo dobio je dedino ime - Stevo. 

Posle svih iskušenja, najbolniji momenat za Ivanu je bila smrt majke Jelene. "Najbolniji trenutak je kada je moja mama otišla, jer sam ostala veliki dužnik njoj u svakom smislu. Tati sam punoj meri bila veliki saborac, jer mu je zdravlje bilo narušeno. A mama je nekako brinula o svima nama", kazala je ona jednom prilikom.

Sada je odlučila da se i njoj oduži na neverovatan način. Naime, u svom domu je napravila malu memorijalnu sobu u kojoj su najvažnije uspomene na majku, inače jednu od najlepših glumica stare Jugoslavije. Naravno, tu su i fotografije oca Steve i njihovi zajednički suveniri. Zavirite u sobu ljubavi prema roditeljima, nostalgije i sećanja!

TV Prva Glumica je napravila memorijalnu sobu u domu za svoju majku Jelenu i oca Stevu Žigona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna