Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE MERE OD 1. AVGUSTA, BOLNICE ĆE POČETI DA SE PUNE: Dr Kon najavio dugu borbu, novi podaci o korona virusu uznemiruju

"Niko nema prava nikog da zaražava", kaže epidemiolog dr Kon a koje nove mere će biti uvedene znaćemo 1. avgusta. Evo koja će pitanja razmatrati Krizni štab...

  Izvor: Youtube / RTS

Čekanje i premišljanje oko vakcinacije postaje opasno, jer se pandemija korona virusa nastavlja, upozorava dr Predrag Kon.

Možda će vas zanimati

Najveću ulogu u tome trenutno imaju mlađi ljudi, ali je neprihvatljivo sa moralne tačke gledištai  da zdravstveni radnici budu nevakcinisani. O tome će biti reči na sednici Kriznog štaba, najavljenoj za 1. avgust 2021. godine. Ovo se pominjalo i u aprilu, kada je ministar Zlatibor Lončar izjavio da u tom trenutku nema potrebe za tim.

"Tada je bilo oko 65 odsto zdravstvenog kadra imunizovano. Sa vakcinacijom se stalo, a naročito se to odnosi na ženske osobe kod kojih se javio otpor zbog teške zablude da vakcina može uticati na sposobnost rađanja. To nema nikakve veze sa istinom i to treba jasno reći. Etički je potpuno neprihvatljivo da zdravsteni radnik ne bude vakcinisan", kaže dr Kon u Jutarnjem programu RTS. 

Kad je reč o strategiji, on ističe da se "nešto mora preseći i jasno reći da to nije istina", a da 99 odsto onih koji leže sada u bolnicama, oboleli od kovida, nisu bili vakcinisani. Bolnice se polako pune, a novi talas kovida počinje.

Možda će vas zanimati

"Baš kao što je posle poplava u Obrenovcu bilo ukinuto pravo kretanja, pa ljudi nisu smeli da se vrate u svoje kuće dok situacija nije bila bezbedna za javno zdravlje, tako i sad treba razmotriti ustavna ograničenja koja utiču na proces vakcinacije", kaže dr Kon. "Niko nema prava nikog da zaražava", kaže epidemiolog.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije