Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORONA MOŽDA PROLAZI ALI SAMO OVAKO JE BEZBEDNO DA SE GRLIMO: Lekari potvrdili, ovakav fizički kontakt je dozvoljen

Da li je bezbedno da se grlimo? Ako poštujemo jednostavna pravila, sačuvaćemo zdravlje bez obzira na to što korone još ima...

  Izvor: Youtube / BuzzFeedViolet

Nikome nije bila lagodna ova godina bez grljenja, ljubljenja, druženja! Prešli smo na SMS i zum sastanke, korona nas je preselila u virtualnu realnost. Čak i kad smo bili u kontaktu sa mnogima, osećali smo duboku usamljenost.

Prva istraživanja su pokazala da su nam najviše nedostajali prijatelji i uzajamne posete u toku karantina, a odlazak kod frizera i u kafiće u vreme kad su epidemiološke mere to zabranjivale.

Možda će vas zanimati

U Velikoj Britaniji je grljenje zvanično dozvolila Vlada još 17. maja, a u Srbiji ono nikad nije bilo ni eksplicitno zabranjeno iako se uvek napominjalo da treba biti oprezan i na distanci. Međutim, i dalje se savetuje da se "uključi" zdrav razum, pa je i sam premijer Boris Džonson napomenuo da svako treba da promisli da li je u redu da se zagrli s nekim u svakoj konkretnoj situaciji.

Ipak, i kad procenite da grljenje jeste bezbedno, ne padajte u naručje jedni drugima onako kako ste inače navikli. Zagrljaj može da bude srdačan, ali treba da bude kratak, okrenite lice od lica i najbolje je da pri tome imate masku na licu.

Možda će vas zanimati

Idealno je da se grlite kad ste napolju, a ako se predviđa da će biti mnogo prilika i potrebe za grljenjem unutra (kao što je, recimo, na nekom porodičnom skupu ili na svadbama), najsigurnije je da prostorija bude redovno provetravana - ako je ikako moguće, sa mnogo prozora stalno otvorenih kako bi vazduh cirkulisao.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije