Postoji vreme kada je potrebno izložiti se novim iskustvima i pokušati pronaći ljubav. Ali postoji i vreme kada je potrebno posvetiti se sebi i pričekati da ljubav dođe sama.

Mnoge od nas doživele su, ili ga trenutno doživljavaju, pravi emocionalni vrtlog dok iščekuju da ljubav (i gospodin pravi) konačno zakuca na njihova vrata. Ako ste kao ja to je vreme puno čežnje, emocionalnih uspona i padova, nesigurnosti, loših poteza i grešaka u potrazi za ljubavi.

PROČITAJTE JOŠ: Jedna zrela žena (40) otkriva svoju tajnu ljubavi: ovih 10 grešaka više neću ponoviti

Ako već neko vreme čekate na ljubav, onda biste barem mogli korisno iskoristiti to vreme. Samoća i samački život ne moraju biti tužni, usamljeni ili dosadni, jer postoji jako puno stvari kojima se možete baviti dok čekate svog princa na belom konju. 

Isprobajte ove ideje:

1. Posvetite se sebi i uložite u sebe

Edukacija je nešto od čega ćete profitirati kakav god vam bio status veze.  Zato ovaj višak slobodnog vremena iskoristite kako biste sebe unapredili. Počnite da učite nešto novo, novi strani jezik, neki sport (na primer trčanje ili nordijsko hodanje). Pokušajte da se učlanite na neki kurs (šivenje, šminkanje, pletenje...). Ti različiti hobiji ne moraju da koštaju puno novaca, posebno u današnje vreme kada je sve dostupno online. Važna je samo volja i posvećenost tome.

2. Negujte odnose

Bez obzira da li se radi o odnosima s vašom porodicom, prijateljima, komšijama ili s vašim psom, razvijanje i negovanje veza s drugim bićima u vašoj blizini jedna je od najlepših stvari koje možete raditi dok ste sami. Druge osobe biće vam potpora u teškim trenucima (kao i vi njima), a uz njih ćete moći prekratiti i usamljene trenutke dok ste u potrazi za ljubavlju. Možda niste u vezi, ali to ne znači da ste usamljeni. Vi možete odabrati da vodite ispunjen život pun ljudi koji će obogatiti vaš život na različite načine.

3. Istaknite se na poslu

Ako ste zaposleni ovo je savršena prilika da se bacite na posao i impresionirate svojim radnim elanom šefa ili klijente. Pokažite koliko im vredite ispunjavajući sve svoje zadatke, stalno nadograđujući svoje veštine i poboljšavajući radnu okolinu. Osim toga, kada u red dovedete svoju karijeru, osećaćete se ispunjenije, a i proširiće vam se krug poznanika koje ćete upoznati kroz posao.

4. Putujte

Kada niste u vezi, vi ste ti koji imate svu kontrolu. Vi odlučujete kuda idete, na koliko dugo i šta ćete tačno tamo raditi. Ne trebate da se konsultujete oko planova, već se samo možete "otisnuti" i otići gde god poželite. Istina, treba imati hrabrosti i avanturističkog duha uputiti se sama na putovanje, ali i to je prilika da bolje upoznate samu sebe, ali i nove i zanimljive ljude.

5. Razmislite o tome šta želite u narednoj vezi

Prečesto ponavljamo iste greške iz veze u vezu, ili stalno biramo loše muškarce (najčešće istog kalupa). Razmislite dublje o svojim prethodnim vezama, o svemu što nije valjalo u njima, što vam je smetalo kod partnera, kakvu osobu sada tražite. Pokušajte da budete nepristrasni, pa razmislite i o tome kakvi ste i vi bili u vezi, na čemu vi možete poraditi i koje greške više ne smete da ponavljate.  

PROČITAJTE JOŠ: Kako da postanete emociocionalno inteligentni: 5 načina da steknete sposobnost upravljanja emocijama

6. Uživajte u čekanju

Dok ste u ovoj fazi čekanja opustite se i uživajte u svom slobodnom vremenu. Radite šta god poželite, kada to poželite bez polaganja računa nekome. I verujte nam, već će onda i ljubav zakucati na vaša vrata. Biti sam ne znači da vi ne možete imati ispunjen život – pokažite drugima i samoj sebi da ste snažna žena koja itekako uživa u životu!

Tekst: M.N.

Izvor: Žena.hr