Jedna od najpoznatijih pevačica osamdesetih godina Mirjana Petričević, poznatija kao Mira Kosovka, gostovala je u jednoj emisiji i ispričala kako se borila sa teškim trenucima u životu. Svojevremeno je važila za jednu od najlepših žena Jugoslavije, muškarci su uzdisali za njom, a svojoj pojavom je mamila poglede baš svih ljudi. 

Iza lepog lica i osmeha zanosne crnokose krije se teška životna priča. Naime, ona je ljude zabavljala svojim neverovatnim glasom, a onda se deila velika tragedija.

1999. godina je za nju bila veoma stresna i bolna. Te kobne godine albanski ekstremisti su joj ubili majku, nakon čega je ona otišla za Australiju. Mnoge finansijske nedaće su je zadesile, kao i celu njenu porodicu. Morala je da se snalazi, a teška vremena su je naterala da pristane i na malu zaradu radi egzistencije.

"Muka me naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je... Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: 'Koliko date'. Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo", govorila je svojevremeno pevačica.

Njenim mukama nije bilo kraja. Pored majčine smrti i brat joj je preminuo, a ona je ispričala kako se borila sa svim tim životnim brodolomima i pored svega ostala nasmejana.

"Nisam prevazišla to, samo sam naučila da živim sa tim. To su jako tužne priče. Nazivaju me fenomenom kako sam to sve prebrodila i ostala čovek pored svega. Nisam pala i dalje volim ljude. Ja sam osoba koja se zaključa u kuću i odboluje svoju bol, ali kada izađem na ulicu niko neće primetiti da mi nešto fali. To je moja bol", osvrnula se na svoju bol Mira u emisiji "Magazin In", ali i poslala veliku poruku svim ljudima, a to je da budemo hrabri i da ne damo da nas životne situacije slome.

Izvor: Lepa&Srećna