Pevačica narodne muzike Lepa Lukić nedavno je govorila o svom životu, o detinjstvu, ali i o majci čija ju je smrt posebno zabolela. Jedan detalj iz njenog života je malo ko znao, a ona je prvi put to javno priznala.

"Setila sam se šta nisam rekla. Moja majka me podržavala, brat mi je branio da pevam, neću više da pričam o tome. Ona je bila mudra i duhovita i celo selo ju je volelo. Nije bilo svadbe da ne veseli goste zbog duhovitosti. Beogradski sabor, od 1975. godine bio je svake godine. Ja sam četiri puta pobedila. Moja majka vidi da sam dva puta pobedila, a sada treba treća. Komšiliuk je došao kod moje majke i govore joj da će da pobedi. Ona je smislila priču, pa je rekla: 'Ne znam da li ona sme da pobedi.' Pevala sam 'Oj, meseče, zvezdo sjajna'. Oni su došli da gledaju i ja osvojim prvo mesto. Košmšiluk je onda pita što je to rekla, a ona kaže: 'Ne znam ove, možda je to za sledeću'. Ja sam joj tada rekla da nema veze, ima i drugih pa neka pobeđuju i oni. Znala je da nasmeje uvek", rekla je pevačica za emisiju "Sceniranje" na Kurir TV.

Majka Milosija joj je ostala u najlepšem sećanju, o njoj govori sa radošću, ali i tugom u srcu. Kaže da je od prvog novca koji je zaradila majci kupila poklon, a uz to je dodala i par šala po kojima je Lepa poznata.

"Majku ne mogu nikad preboleti. Ja sam izlila suza i suza, došla je Hitna pomoć kada je ona umrla. Sliku njenu nosim u telefonu, sama se u kući rasplačem, kukam iz glasa, to da izađe iz mene. Brat je bio pet godina stariji, ja oca ne pamtim, a ličim na njega. Kada sam zaradila prve pare, majci sam kupila suknju, bila sam iz siromašne porodice. Ja je pitam što se udala za siromaha, a ona kaže da je bio lep i da se lepo podšišao. Govorila je da mi nismo siroti u duši", rekla je pevačica.

Lepa Lukić se nakon majčine smrti povukla iz javnosti, neko vreme nije želela da peva i više puta je isticala da njena majka ne bi želela da ona nosi crninu, kao i da se plašila da će je zbog žalosti  ljudi zaboraviti. Kako je pevačica isticala, majka Milosija je želela da joj na sahranu dovede muzičare, dok je ona odlučila da to bude po srpskim običajima. 

Izvor: Lepa&Srećna